#

Door Zwammerdamschepen op woensdag 24 april 2024 - 00:00

Erepenning voor Museumpark Archeon

Ter ere van het 25-jaar jubileum van Jack en Monique Veldman, als directie van Archeon, ontvingen zij een erepenning van gemeente Alphen aan den Rijn. De penning werd uitgereikt door Burgemeester Liesbeth Spies.

Vandaag werd tijdens een bijzondere bijeenkomst in het 30-jarige Museumpark Archeon de erepenning van de stad uitgereikt. Het thema van de bijeenkomst was ‘Alphen aan den Rijn: Wereldstad aan de Limes’. Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn reikte deze prestigieuze penning uit aan de directie van het park, de heer en mevrouw Jack en Monique Veldman. Zij ontvingen deze erepenning ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum als eigenaren van het park. Ook voorzitter van de Vereniging Vrienden van Archeon, Bert Huisman, werd bij het bijzondere moment betrokken.

Lees ook het artikel in het Alphens Nieuwsblad!

STADSPENNING DIV-36-2.jpg

Met het uitreiken van de penning benadrukt de burgemeester het belang dat Archeon inneemt binnen Alphen aan den Rijn. Het park is een bekende plek voor velen Nederlanders en een belangrijke werkgever voor Alphenaren. Tevens prees Spies de sterke positie van het museumpark aan de Limesroute van Zuid-Holland.

Na de uitreiking sprak ook de heer Meindert Stolk, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland en onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Cultuur, lovende woorden over Jack en Monique. Hij benadrukte vooral de grote betekenis van het park dat zij met hun medewerkers hebben bereikt.

Namens de Italiaanse ambassade was Paola Cordone aanwezig, Ministry of Foreign Affairs and International of Italy.

 


HEEFT U NOG VRAGEN

Neem contact op via het onderstaande contactformulier

waar kan je ons vinden

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Wij zijn telefonisch bereikbaar op

071 - 512 62 16

Volg ons via