#

Door Zwammerdamschepen op monday 27 march 2023 - 09:47

Limes Netwerktafel Zuid-Holland te gast in Museumpark Archeon

Begin maart was Museumpark Archeon weer gastheer voor de Netwerktafel van de erfgoedlijn Neder-Germaanse Limes in Zuid-Holland.

Een hele mond vol voor een samenwerkingsgroep van personen en organisaties die al meer dan 10 jaar samenwerken aan het realiseren van een aantrekkelijke Limes. Deze samenwerking wordt onderhouden door de provincie Zuid-Holland. De provincie stelt ook jaarlijks veel geld beschikbaar om projecten uit te voeren. Deze netwerktafel is een van de zeven erfgoedlijn-netwerktafels in Zuid-Holland. Voorzitter is Burgemeester Cornelis Visser van Katwijk.

In deze netwerktafel speelt Museumpark Archeon een belangrijke rol. Dat is logisch omdat Museumpark Archeon de grootste Limes-publiekstrekker van Nederland is. Ook hebben de leden van de Limestafel Museumpark Archeon ook weer gesteund door subsidies toe te kennen aan de Via Albaniana (geopend in september 2021) en natuurlijk aan `Operatie Zwammerdamschepen en de ontwikkeling van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum.

Het 3-maandelijkse overleg in maart vond dus deze keer plaats in de Romeinse Herberg en werd bijgewoond door ongeveer 25 “Limes-bouwers”. De vergadering werd welkom geheten door museumpark-directeur Jack Veldman. Na afloop van de vergadering werden enkele nieuw deelnemers rondgeleid langs `Operatie Zwammerdamschepen’.


HEEFT U NOG VRAGEN

Neem contact op via het onderstaande contactformulier

waar kan je ons vinden

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Wij zijn telefonisch bereikbaar op

071 - 512 62 16

Volg ons via