#

Door Zwammerdamschepen op vrijdag 29 march 2024 - 00:00

Podcast 'De Limes Leeft'

Luister mee met de podcast 'De Limes Leeft!'. In aflevering 11 van seizoen 3 spreekt Debora d'Hont-Dieleman met Yardeni Vorst en Tom Hazenberg over Operatie Zwammerdamschepen in Museumpark Archeon. 

Al drie seizoenen heeft de uitgebreide reeks podcasts die Debora d’Hont-Dieleman over de Limes. De serie, 'De Limes Leeft' genaamd, gaat langs verschillende plekken aan de oude Romeinse grenslijn. In aflevering 11 van seizoen 3 is Debora te gast in Archeon. Daar spreekt zij met Yardeni Vorst, scheepsarcheoloog en houtspecialist, en Tom Hazenberg, limesacheoloog, over Operatie Zwammerdamschepen. 

De podcast begint met een terugblik naar de jaren '70 van de vorige eeuw. Yardeni vertelt hoe de schepen indertijd zijn geconserveerd en welke kansen dit biedt om de schepen nu niet alleen te restaureren, maar ook te reconstrueren tot volledige Romeinse schepen. Tom Hazenberg vertelt wat er de afgelopen jaren al is gedaan en wat de planning voor de komende jaren is. Het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum zal worden gebouwd als onderdeel van Museumpark Archeon. 

Deel twee van de podcast volgt eind april 2024. 

Nieuwsgierig geworden? Luister dan snel via deze link of via spotify of iTunes. 

Foto: Mijn DMA (c)


HEEFT U NOG VRAGEN

Neem contact op via het onderstaande contactformulier

waar kan je ons vinden

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Wij zijn telefonisch bereikbaar op

071 - 512 62 16

Volg ons via