#

Door Zwammerdamschepen op monday 14 augustus 2023 - 00:00

Terugblik succesvol Romeins Festival 2023

Na twee weken vertrokken de Romeinen weer uit Archeon. En wat waren het prachtige weken! Met ambachtslieden, soldaten, exercities en marktkraampjes waande je je helemaal in het oud Romeinse Rijk.

Op 30 juli begon het Internationaal Romeins Festival. Tijdens de eerste week was het typisch Nederlands weer, met veel regen en weinig zon. Gelukkig weerhield dat de levende geschiedenisgroepen Legio II Avgvsta uit Nederland en Legio II Avgvsta uit Engeland er niet van om hun kamp op te slaan in Archeon. In de tweede week sloot ook Legio Secvnda Consvlaris uit Italië zich aan. De groepen belichtten verschillende aspecten van het leven in de Romeinse tijd. Zo waren er soldaten uit verschillende rangen die hun uitrusting en positie toelichtten.

Naast de soldaten was er ook een grote groep ambachtslieden aanwezig. Op de markt presenteerden zij hun waren en gaven ze demonstraties van het maken van hun producten. Ook de gewone burgers maakte partij uit van Romeinse gezeldschap. In geuren en kleuren vertelden zij over hoe het dagelijks leven van de gewone burgerij er uit zag ten tijde van het Romeinse Rijk. 

Het gladiatorengevecht, dat elke dag aan het einde van de middag plaatsvond, was nog groter en spectaculairder dan normaal. Met maar liefst twee gevechten zat het publiek de hele show lang op het puntje van hun stoel. 

Archeon bedankt alle Romeinen die zich hebben ingezet tijdens het festival! We zien jullie volgend jaar weer!

Ontwerp zonder titel.jpg


HEEFT U NOG VRAGEN

Neem contact op via het onderstaande contactformulier

waar kan je ons vinden

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Wij zijn telefonisch bereikbaar op

071 - 512 62 16

Volg ons via